Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg savanyú káposzta
1 cs. kapor
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg parasztkolbász
20 dkg szűzérme
2 dl tejföl
1 ek. liszt
2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
1 ek. sertés zsír
só, bors
Elkészítési mód:
A savanyú káposztát apróra, a kaprot, a hagymát finomra, a kolbászt, a répát, a petrezselyemgyökeret karikákra, a szalonnát, a szűzérmét kockákra vágjuk és az egészet zsíron megpároljuk, ezután paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 1 liter vízzel és lassú tűzön készre főzzük. A tejfelt a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest és egy forralás után kaporral díszítve tálaljuk.


