topbar
fejlec01

leves Kapros káposztaleves gazdagon

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

30 dkg savanyú káposzta
1 cs. kapor
1 szál répa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg parasztkolbász
20 dkg szűzérme
2 dl tejföl
1 ek. liszt
2 dkg őrölt kalocsai pirospaprika
1 ek. sertés zsír
só, bors

Elkészítési mód:
A savanyú káposztát apróra, a kaprot, a hagymát finomra, a kolbászt, a répát, a petrezselyemgyökeret karikákra, a szalonnát, a szűzérmét kockákra vágjuk és az egészet zsíron megpároljuk, ezután paprikával, sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 1 liter vízzel és lassú tűzön készre főzzük. A tejfelt a liszttel simára keverjük, majd behabarjuk a levest és egy forralás után kaporral díszítve tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben