topbar
fejlec01

leves Kapros pulyka raguleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

20 dkg pulykamell filé
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
2 csokor friss kapor
1 dl tejszín
1 db tojássárgája
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
só, Vegeta

 

Elkészítési mód:
A kockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott húst, a zöldségeket, a finomra vágott kaprot és fedő alatt megpároljuk. Azután meghintjük liszttel s jól összekeverjük, sóval, vegetával beízesítjük, felöntjük 1 l vízzel, majd felforraljuk, hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön készre főzzük. Menet közben a tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben