topbar
fejlec01

leves Korhely halászlé

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg halaprólék
30 dkg harcsafilé
10 dkg bőrös szalonna
5 db paradicsom
3 db zöldpaprika
1 erős zöldpaprika
1 g. fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dkg őrölt pirospaprika
2 dl tejföl
1 ek. liszt
2 db citrom
só, bors

Elkészítési mód:
A halaprólékot jól átmossuk, a hagymát, a paprikákat, a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk. A szalonnát bőrével együtt összekockázzuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a halaprólékot és a zöldségeket. Meghintjük őrölt pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük.Felöntjük 1,5 l vízzel, és lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Szitán leszűrjük. A halászlébe beletesszük a kockára vágott harcsafilét, citrom levével ízesítjük, és 10 perc alatt puhára főzzük, azután a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Citrommal, tejföllel díszítve, forrón tálaljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben