topbar
fejlec01

leves Illatos málnakrémleves

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg málna
2 dl tej
1 ek. liszt
2 dkg vaj
1 kk. őrölt szegfűbors
2 db fahéj
2 t. vaníliás cukor
1 ek. cukor
egy csipet só

Elkészítési mód:
A málnát megmossuk, botmixerrel turmixoljuk, és egy lábasba tesszük. Felöntjük 8 dl vízzel, a cukrokkal, egy csipet sóval ízesítjük, szegfűborssal, fahéjjal illatosítjuk, majd egy forralás után vajból, lisztből, tejből készült besamelmártással besűrítjük, és krémesre főzzük. Étkezésig hűtőszekrényben tároljuk, majd tejszínhabbal és málnaszemmel díszítve, hidegen kínáljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben