topbar
fejlec01

 

leves Kullogó leves Gyulai módra

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg savanyú káposzta
2 pár virsli
20 dkg gyulai kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 csomó kapor
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál kalocsai őrölt paprika
1 dltejföl
1 evőkanál olaj
só, bors

 

Elkészítési mód:
A kockákra vágott hagymát és szalonnát valamint a karikákra vágott virslit, a gyulai kolbászt és a zúzott fokhagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, őrölt paprikával meghintjük, belerakjuk a savanyú káposztát, jól összekeverjük, fedő alatt pár percig dinszteljük. Majd felöntjük vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Menet közben olajon a lisztet megpirítjuk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, vagyis egy világosbarna rántást készítünk. Beleöntjük a kikevert tejfölt, összekeverjük s ezzel besűrítjük a levest. Forrón tálaljuk. 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben