topbar
fejlec01

leves Debreceni burgonyaleves

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 pár debreceni kolbász
60 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 dkg őrölt pirospaprika
1 kk. őrölt babérlevél
2 ek. olaj
só, bors, kömény

 

Elkészítési mód:
A burgonyát és a hagymát kockákra, a kolbászt karikákra vágjuk. A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a kolbászt. Meghintjük őrölt pirospaprikával, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és babérlevéllel. Egy-két percig pirítjuk, azután felöntjük 8 dl vízzel és addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Forrón tálaljuk, petrezselyemzöldjével díszítjük.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben