Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg kelkáposzta
20 dkg burgonya
5 dkg bacon szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 dl tejszín
5 dkg vaj
1 kk. Vegeta
1 ek. olívaolaj
5 dkg tört dió
só, őrölt kömény
Elkészítési mód:
Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a héjától megtisztított, karikákra vágott burgonyát, a felaprózott tisztított kelkáposztát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 8 dl vízzel. Vegetával, sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk. Tálalásnál olívaolajon pirított tört dióval megszórjuk és petrezselyemzöldjével díszítjük.


