topbar
fejlec01

leves Húsleves fürjtojással csigatésztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

50 dkg sertéscsont
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, egész szemes bors
12 dkg csigatészta
12 db fürjtojás

 

Elkészítési mód:
A csontot jól átmossuk, egészbe egy fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. A tisztított zöldségeket hozzáadjuk, felöntjük 1,5 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a csigatésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, a fürjtojást sós vízben keményre főzzük, majd lehéjazzuk. A levest leszűrjük, forrón, csigatésztával és fürjtojással tálaljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

 

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben