Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg sertéscsont
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, egész szemes bors
12 dkg csigatészta
12 db fürjtojás
Elkészítési mód:
A csontot jól átmossuk, egészbe egy fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. A tisztított zöldségeket hozzáadjuk, felöntjük 1,5 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a csigatésztát kifőzzük, lecsepegtetjük, a fürjtojást sós vízben keményre főzzük, majd lehéjazzuk. A levest leszűrjük, forrón, csigatésztával és fürjtojással tálaljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.


