Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg filézett sertéskaraj (egész)
1 ek. olaj
3 db kaliforniai paprika (sárga, zöld, piros)
30 dkg paraj
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 dl tej
só, őrölt bors, babérlevél
Elkészítési mód:
A karajt sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára helyezzük, olajjal meglocsoljuk, 5 db babérlevelet teszünk rá, majd hermetikusan becsomagoljuk. 200 oC-os sütőben 30 percig pároljuk, azután kibontjuk az alufóliából, és készre sütjük. A paprikákat kicsumázzuk, felcsíkozzuk, vajban megpároljuk, és sóval ízesítjük. Közben a paraj szárát levágjuk, megmossuk, bő vízben leforrázzuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, botmixerrel krémesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a parajkrémmel együtt vajban felhevítjük, sóval ízesítjük, liszttel meghintjük (stauboljuk), egy kavarás után tejjel felöntjük, és bársonyosra főzzük. A húst felszeleteljük, leöntjük a mártással, és köretként vajban párolt paprikát tálalunk mellé.


