Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg húsos karajcsont
5 db sárgarépa
5 db petrezselyemgyökér
1 csomó petrezselyemzöld
1 fél zellergumó
1 fej karalábé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db burgonya
1 db TV paprika
1 db paradicsom
só, egész szemes bors
10 dkg házi csigatészta
Elkészítési mód:
A karajcsontot 8 db-ra vágjuk, jól átmossuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a karajcsontokat s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi csigatésztát kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átszűrjük. A zöldségeket kockákra vágjuk és egy tálcára a főtt karajcsontok mellé tesszük. A levest forrón, házi csigatésztával tálaljuk.


