topbar
fejlec01

 

leves orjaleves

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg húsos karajcsont                       
5 db sárgarépa                                        
5 db petrezselyemgyökér                       
1 csomó petrezselyemzöld                     
1 fél zellergumó                          
1 fej karalábé                                          
1 fej vöröshagyma                                
2 gerezd fokhagyma                               
2 db burgonya                                      
1 db TV paprika                         
1 db paradicsom                       
só, egész szemes bors                           
10 dkg házi csigatészta

 

Elkészítési mód:
A karajcsontot 8 db-ra vágjuk, jól átmossuk. Egy nagyobb fazékba beletesszük, vízzel felöntjük. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd ezt a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a karajcsontokat s hozzáadjuk a tisztított zöldségeket, felöntjük vízzel, felforraljuk. Sóval ízesítjük, beleszórjuk a szemes borsot és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 2 órán keresztül készre főzzük. Menet közben a házi csigatésztát kifőzzük. A levest szűrön keresztül egy edénybe átszűrjük. A zöldségeket kockákra vágjuk és egy tálcára a főtt karajcsontok mellé tesszük. A levest forrón, házi csigatésztával tálaljuk.

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben