Hozzávalók:
(4 személyre) (350 kcal/fő)
50 dkg halaprólék
60 dkg harcsafilé
5 db paradicsom
3 db paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika
só
Elkészítési mód:
A harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikákat apróra vágjuk és egy fazékba feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval ízesítjük és 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 1,5 órán keresztül főzzük, majd sűrű szitán keresztül áttörjük, leszűrjük. A halászlébe belerakjuk a kockázott harcsafilét, kb. 15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti, zöld erős paprikával plusz erőt adhat neki!


