topbar
fejlec01

leves Halászlé

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (350 kcal/fő)


50 dkg halaprólék
60 dkg harcsafilé
5 db paradicsom
3 db paprika
1 db erős zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
5 dkg őrölt pirospaprika

 

 

Elkészítési mód:
A harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, 2-3 óráig hűtőben állni hagyjuk. A tisztított hagymát, a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikákat apróra vágjuk és egy fazékba feltesszük főzni a halaprólékkal együtt. Meghintjük őrölt paprikával, sóval ízesítjük és 2 l vízzel felöntjük. Lassú tűzön kb. 1,5 órán keresztül főzzük, majd sűrű szitán keresztül áttörjük, leszűrjük. A halászlébe belerakjuk a kockázott harcsafilét, kb. 15 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti, zöld erős paprikával plusz erőt adhat neki!

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben