Hozzávalók:
(4 személyre) (200 kcal/fő)
20 dkg burgonya
45 dkg sóska
1 dl tejszín
2 db újhagyma
1 g. fokhagyma
1 cs. snidling
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítési mód:
A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, megfőzzük. Az apróra vágott sóskát leforrázzuk. A fokhagymát karikákra, a snidlinget és az újhagymát finomra vágjuk. A hozzávalókat a snidling és a tejszín kivételével vajon felhevítjük, majd felöntjük 8 dl vízzel, sóval, borssal ízesítjük, turmixgéppel pépesítjük. Egy forralás után snidlinggel megszórjuk, tejszínnel dúsítjuk, hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig hűtőszekrénybe tesszük. Tálalásnál a maradék finomra vágott snidlinggel megszórjuk.


