Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg csirkemellfilé
40 dkg mozzarella sajt
8 db aszalt paradicsom
1 cs. friss bazsalikom
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítési mód:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, forró serpenyőben minden oldalát kérgesre sütjük, majd a hússzeleteket tepsibe rakjuk, ráhelyezzük a friss bazsalikommal összekevert apróra vágott aszalt paradicsomot, a szeletelt mozzarella sajtot, azután 180 ℃- os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Esztétikusan díszítve rizibizivel kínáljuk.
Rizi-bizi
Hozzávalók:
(4 személyre)
30 dkg rizs
20 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
2 ek. olaj
só
Elkészítési mód:
A rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval ízesítjük és egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet és megpuhul. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom pergő rizsköretet kapunk. Menet közben sós vízben megfőzzük a zöldborsót, vajon megfuttatjuk és köretként kínáljuk a rizzsel a hús mellé.


