topbar
fejlec01

foetel Csicseriborsófőzelék füstölt tarjával és debreceni kolbásszal

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg füstölt sertéstarja
2 pár debreceni kolbász
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 szál friss rozmaring
2 ek. olaj
50 dkg csicseriborsó (konzerv)
5 dkg liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
5 dkg vaj
1 cs. petrezselyemzöld
1 tk. római kömény
só, bors

 

Elkészítési mód:
A kötözött füstölt sertéstarját lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, a két gerezd fokhagymát, a rozmaringot és puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A debreceni kolbászt hosszába kettévágjuk, majd beirdaljuk és kevés olajon a szeletelt tarjával együtt aranybarnára sütjük. Azt követően vajon a lisztet felhevítjük, belerakjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük a tejjel összekevert tejföllel, krémesre főzzük, sóval, római köménnyel ízesítjük, azután hozzáadjuk a csicseriborsót. Egy forralás után finomra vágott friss petrezselyemzölddel meghintve, a sült debreceni kolbász és a füstölt tarja mellé tálaljuk.

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben