Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg füstölt sertéstarja
2 pár debreceni kolbász
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 szál friss rozmaring
2 ek. olaj
50 dkg csicseriborsó (konzerv)
5 dkg liszt
2 dl tejföl
1 dl tej
5 dkg vaj
1 cs. petrezselyemzöld
1 tk. római kömény
só, bors
Elkészítési mód:
A kötözött füstölt sertéstarját lábasba rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, a két gerezd fokhagymát, a rozmaringot és puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A debreceni kolbászt hosszába kettévágjuk, majd beirdaljuk és kevés olajon a szeletelt tarjával együtt aranybarnára sütjük. Azt követően vajon a lisztet felhevítjük, belerakjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük a tejjel összekevert tejföllel, krémesre főzzük, sóval, római köménnyel ízesítjük, azután hozzáadjuk a csicseriborsót. Egy forralás után finomra vágott friss petrezselyemzölddel meghintve, a sült debreceni kolbász és a füstölt tarja mellé tálaljuk.


