Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg sertéskarajfilé
10 dkg vaj
40 dkg zöldségmix (mirelit)
2 ek. olaj
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 cs. bazsalikomlevél
só, bors
Elkészítési mód:
Egészben a karajfilét sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára rakjuk, olajjal meglocsoljuk azután becsomagoljuk. 200 oC -os előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Ezt követően a fóliából kicsomagoljuk, puhára sütjük és félrerakjuk. Közben a zödségmixet enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. A felkarikázott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomlevelet vajban megpároljuk, belerakjuk az időközben 8 szeletre vágott sülthúst, felöntjük tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük és krémesre főzzük. A formázott rizzsel és a párolt zöldségekkel esztétikusan tálaljuk.
Jázminrizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma
só
Elkészítési mód:
A rizst átmossuk, 1 l forrásban lévő, enyhén sós vízbe beletesszük, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. A hagymát kivesszük belőle, leszűrjük és formázva köretként tálaljuk.


