topbar
fejlec01

foetel Egészben sült tejszínes bazsalikomos sertéskarajfilé párolt zöldségekkel jázminrizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg sertéskarajfilé
10 dkg vaj
40 dkg zöldségmix (mirelit)
2 ek. olaj
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 cs. bazsalikomlevél
só, bors

Elkészítési mód:

Egészben a karajfilét sóval, borssal bedörzsöljük, alufóliára rakjuk, olajjal meglocsoljuk azután becsomagoljuk. 200 oC -os előmelegített sütőben, kb. 35 percig sütjük. Ezt követően a fóliából kicsomagoljuk, puhára sütjük és félrerakjuk. Közben a zödségmixet enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. A felkarikázott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomlevelet vajban megpároljuk, belerakjuk az időközben 8 szeletre vágott sülthúst, felöntjük tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük és krémesre főzzük. A formázott rizzsel és a párolt zöldségekkel esztétikusan tálaljuk.

 

 

Jázminrizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

32 dkg jázminrizs
1 fej vöröshagyma

Elkészítési mód:

A rizst átmossuk, 1 l forrásban lévő, enyhén sós vízbe beletesszük, hozzáadjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellet puhára főzzük. A hagymát kivesszük belőle, leszűrjük és formázva köretként tálaljuk.

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben