topbar
fejlec01

Konfitált marhapofa sajtos-tejfölös burgonyával, márványsajtos salátával

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg marhapofa
40 dkg kockázott császárszalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs. friss oregano
1 cs. friss bazsalikom
4 db nagyobb burgonya
2 dl tejföl
20 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg márványsajt
20 dkg bébi spenót
20 dkg koktélparadicsom 
1 dl olaj
5 dkg vaj
só, bors

Elkészítési mód:
A szeletelt marhapofát bedörzsöljük borssal, fokhagymapéppel, üvegtálba rakjuk, hozzáadjuk a hámozott, darabolt vöröshagymát, ½ dl olajjal felöntjük, majd folpackkal légmentesen lezárjuk. 48 órán keresztül hűtőben érleljük. A pácolt húst serpenyőbe tesszük, felöntjük az olajos páccal és kevés vízzel, sóval, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, majd egy forralás után fedő alatt 30 °C-on 4 órán át konfitáljuk. Lapátkanállal óvatosan kiszedjük, azután kevés, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A burgonyát alufóliába tekerjük, 200 °C-on megsütjük, a fóliából kibontjuk, hosszában kettévágjuk és visszahelyezzük a tepsibe. Menet közben a kockázott császárszalonnát lepirítjuk, összekeverjük a tejföllel, majd ráadagoljuk a burgonyára, sajttal megszórjuk, visszarakjuk a sütőbe és 10 perc alatt készre sütjük. A spenótot és a koktélparadicsomot vajban megforgatjuk és márvány sajttal megszórva, borsócsírával díszítve tálaljuk a burgonyával együtt a hús mellé.


 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben